Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Χέρμαν Φ.Μάγερ

Ο πρόωρα χαμένος Ιστορικός παραθέτει βήμα-βήμα τις κινήσεις της 1ής Ορεινής Μεραρχίας και του 22ου ορεινού σώματος Στρατού,με πρωτοδημοσιευμένες πληροφορίες που προέρχονται και από τους Βετεράνους πολέμου του Ναζιστικού στρατού.
Η εξαντλητική περιγραφή των αναίτιων και ανούσιων εγκλημάτων πολέμου από τους Ναζιστές προκαλεί θλίψη και οργή.
Ο συγγραφέας στέκεται ιδιαίτερα στην συμμαχία της αντιστασιακής οργάνωσης ΕΔΕΣ,με το ναζιστικό στρατό και την περιγράφει αναλυτικά,καθώς και στον διωγμό των Εβραίων στην περιοχή της Ηπείρου.

Ενα ντοκουμέντο της σχέσης ΕΔΕΣ-ΝΑΖΙ

1 Σιωπηρή ανακωχή προς το παρόν.
2 Ανταλλαγή ορισμένων πληροφοριών σχετικά με το ΕΑΜ,ιδιως πριν από την έναρξη επιχειρήσεων από τις δυο πλευρες.Σε περίπτωση περαιτέρω υποχώρησης των δυνάμεων Ζέρβα,προβλέπεται γερμανική υποστήριξη.
3 Απόλυτη μυστικότητα,ώστε ο Ζέρβας να μη χάσει την συμμαχική υποστήριξη.Το τελευταίο σημείο είναι εξαιρετικά σημαντικό,επειδή η αγγλική αντικατασκοπεία στην Αθηνα άρχισε ήδη να έχει υποψίες και προειδοποίησε το συμμαχικό Επιτελείο συνδέσμων του Ζέρβα



Λέντε προς τον στρατιωτικό διοικητή Ελλάδας 3 Μαρτίου 1944.Ν/Α Τ-314/673-985

...........


Προδίδοντας στρατιωτικά μυστικα στους Γερμανούς,ο Ζέρβας εξαπάτησε τους Βρετανούς συμμάχους του και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.Την επιχείρηση "Ξεφτέρι" τη διεξήγαγε από κοινού με τους Γερμανούς,"προστατευσε" όλες τις οδούς ανεφοδιασμού τους και σταμάτησε όλες τις επιθέσεις εναντίον τους από τον Οκτώβριο του 1943 έως τον Ιούλιο του 1944.
Την ίδια περίοδο ο ΕΛΑΣ πραγματοποίησε πάνω από 140 επιχειρήσεις εναντίον του κατακτητή και κατέστρεψε "πάνω από 50 τρένα ή ατμομηχανές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου